Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


29. januar 2014   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Hårdere tone overfor sagsbehandlere

Presset og temperamenterne stiger på landets jobcentre

LÆSERBREV Af Helle Nielsen, Randers - Beboerlisten og folketingskandidat Enhedslisten Randers.
 
Tonen er blevet mere hård overfor sagsbehandlerne i kommunerne. En meningsmåling som Wilke har lavet for Jyllands-Posten viser at 58 % synes, at tonen er blevet skærpet. Ligeledes er respekten for de offentlig ansatte blevet svækket gennem de senere år.
 
Men jeg tror, at det går begge veje. Forstået på den måde at borgerne også oplever en barskere tone, når de kommer på kommunen for at få hjælp.
 
Begge parter er hårdt pressede. Sagsbehandlerne er underlagt nogle økonomiske rammer, som de skal agere indenfor. Så selvom det tydeligt ses, at borgeren har brug for hjælp, så er sagsbehandleren måske ikke i stand til at yde hjælpen. Vedkommende opfattes derfor af borgeren som kold og afvisende.
 
Sagsbehandleren kommer til at sidde i en situation, hvor han/hun skal fratage borgeren hans/hendes forsørgelsesgrundlag efter de nye regler om gensidig forsørgerpligt. Eller sagsbehandleren skal nedskære kontanthjælpen til det halve til et ungt menneske.
 
Overfor sidder den kontanthjælpsmodtager, som bliver smidt ud af sin lejlighed, fordi vedkommende ikke kan betale sin husleje. Eller den ledige som har søgt hundredvis af jobs. Men det eneste som jobkonsulenten kan tilbyde er et støttet job, som kun fastholder den ledige i lediggang og fattigdom.
 
Det er nedværdigende og ydmygende at sidde der som ledig, kontanthjælpsmodtager, eller sygemeldt og være nødsaget til at skulle tigge om almisser. Borgeren føler sig magtesløs, som en brik i et skakspil. En brik som sagsbehandleren kan rykke rundt med og placere, alt efter hvor det er mest rentabelt for kommunen at have den stående. Men hvem bliver i sidste ende gjort skakmat? Det gør borgeren.
 
Jeg kan godt forstå, at borgeren i sin afmægtighed bliver grov og kommer til at sige grimme ting. Men i bund og grund er det ikke sagsbehandleren, vedkommende er gal på, men systemet.
 
Så lad os dog forsøge at holde en sober tone på begge sider af bordet. Lad os i stedet sammen få gang i en saglig og faglig debat om, hvorledes vi kan få ændret disse uudholdelige forhold.Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009