Beboerlisten - Det handler om prioritering - Der er råd til velfærd - kryds L
NYHEDSBREV


22. januar 2014   Printervenlig udgave af siden   Send linket og en kort beskrivelse af denne post/ artikel videre til via email   Del på Facebook


Forslag i byrådssalen nedstemt

Byrådsflertallet i Randers vil ikke have et socialt sikkerhedsnet under kommunens svageste borgere

På byrådsmødet mandag havde både Velfærdslisten og Beboerlisten stillet nogle meget presserende og væsentlige forslag.
 
Bl.a. forslag om, at ingen borgere skal miste forsørgelse pga. sygdom. En anmodning om en redningspakke til unge kontanthjælpsmodtagere. En anmodning om en redningsplan, så ingen borgere er nødsaget til at forlade deres bolig som følge af kontanthjælpsreformen. Og ligeledes forslag om, at kommunalbestyrelsen pålægger direktionen på næste kommunalbestyrelsesmøde at fremlægge udkast til et kommissorium for en uvildig konsulentundersøgelse af Jobcenter Randers' virksomhed.
 
Alle disse forslag blev stemt ned af et flertal i byrådet. De 4 medlemmer af byrådet fra Beboerlisten og Velfærdslisten stemte for. SF undlod at stemme et par gange.
 
Rigtig mange af de borgere, som bliver ramt af netop kontanthjælpsreformen, var mødt op til byrådsmødet i håb om positive udmeldinger og velvillige besvarelser af spørgsmålene.
 
Randers Kommune har nu i flere år prioriteret besparelser fremfor velfærd. Og det er nok ikke helt forkert formodet, at kommunen igen har lavet kassetænkning, når de har vurderet 70 % af kommunens unge som uddannelsesparate. Et af de højeste tal i landet.
 
Nogle af de unge har overhovedet ikke været i nærheden af en sagsbehandler men er alligevel kommet i kategorien uddannelsesparat og får dermed halveret deres ydelse.
 
Kommunen har en dårlig økonomi. Men det får alle de borgere, som nu bliver ramt af kontanthjælpsreformen, altså også.
 
Og konsekvenserne af denne lidet sociale politik skal nok indfinde sig: Flere hjemløse, flere kriminelle, flere utilpassede unge osv. osv.
 
Men derfor skal Beboerlisten og Velfærdslisten og alle andre partier/lister, som arbejder for en bedre velfærd, selvfølgelig ikke stoppe med at stille kritiske og opklarende spørgsmål og forslag i byrådssalen. På et eller andet tidspunkt skal der nok være nogen, der begynder at lytte. Forhåbentligt ikke først når det er for sent!

Af Helle Nielsen, Randers - Medlem af Beboerlisten og folketingskandidat Enhedslisten Randers.

 Omann ansætter sig selv som direktør

Claus Omann Jensen har reelt ansat sig selv som salgs- og marketingsdirektør i Verdo.

Bjarne Overmark om byrådsmødet den 29. januar 2018

Fordeling af ben, fremtidens busterminal, vold mod offentligt ansatte, ulovlig fyring af tillidsmand, frikadellesagen, Hal 4, videostreaming af byrådsmøder, almene boliger på markedspladen er bla. opp

Jens Laursen
Kære Torben: Tør du bruge dette flertal?

Der er flertal i byrådssalen for en lang række ting - herunder stop for Hal 4 - Tør du bruge dette flertal? Og kan du love mig større åbenhed, ingen lukkede forhandlinger, alle bliver lige informeret.

Kampen mod Skolelukkerne

- Venstre, Socialdemokratiets og DF’s gennemtrumfningen af den nye skolestruktur, der medførte lukning af fem folkeskoler og opdeling i grund- og overbygningsskoler, var en ulovlig svinestreg, siger


Beboerlisten
www.beboerlisten.dk  - info@beboerlisten.dk - ©2009